top of page

De Pluktuin

Pluktuin Lageweg is een openbare bloementuin. Ieder kan tijdens de openingstijden de tuin bezichtigen en/of bloemen plukken tegen een kleine vergoeding. De vele zitjes maken het mogelijk om nog wat langer te blijven. De tuin is ook een ontmoetingsplek, een plek waar je even kunt bijpraten of natuurlijk gewoon kunt genieten van rust en ruimte onder het genot van een kopje thee of koffie.

De bloemen die we telen zijn vrij van pesticiden,  we voeden de aarde met eigen compost en maken gebruik van biologische tuinaarde. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om eventuele plagen als schimmels en luis op natuurlijke wijze te bestrijden. Onze (huis)egels bijvoorbeeld, helpen erg mee om de slakken te bestrijden.

IMG_7050.JPEG
DSCN9698.JPG
DSCN9128.JPG
IMG_7006.JPG
IMG_6882.JPEG
IMG_6578.JPEG

Hoe het werkt

In de tuin vind je zowel een-jarigen als vaste planten. Ook staan er struiken en grassen om van te plukken. Bij de keuze hebben we rekening gehouden met de natuur (bijen en vlinder minnende soorten) en met de eigenschap om als snijbloem in de vaas te kunnen staan. We beschikken over speciale plukmanden en knipscharen. Voor iedere tak of bloem vragen we ongeveer 60 cent. We pakken het mooi voor u in waardoor het ook prima als een cadeau kan worden weggegeven. Wilt u graag hulp bij het plukken, dan kan dat natuurlijk ook.

Nog even langer blijven? Er  zijn meerdere zitjes in de tuin die dat mogelijk maken. Thee en koffie is verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

17b4cd9a-f79a-427a-badc-68e2929ffcc9.jpg

PINNEN IS BIJ ONS MOGELIJK

image2-1.jpeg
IMG_6615.JPEG
bottom of page