top of page

Wie zijn wij?

De pluktuin is eigendom van Hero en Joke Beukema. Samen met onze zoon Guillaume zijn wij in de herfst van 2019 gestart met de eerste voorbereidingen voor de aanleg van de pluktuin. Hero had het land sinds de jaren 80 in bezit. Hij heeft er honderden bomen geplant. Iets waar we nu nog steeds van genieten. Met de familie waren we hier af en toe aan het werk om de bomen te onderhouden. We ontdekten dat het een heerlijke plek was om samen iets te ondernemen. Het moest een project worden om de vele tekorten in de natuur tegemoet te komen. We wilden eigenlijk dit plekje weer een oase laten worden met veel diversiteit aan bloemen en insecten. Het idee voor de Pluktuin was geboren en wat hadden we er zin in!

de247fcc-cc4e-47d3-a525-27c5b29e800d_edited.jpg
DSCN9220.JPG

In de winter die volgde werden vele uren besteed aan het lezen van boeken en het struinen op het internet. Veel kennis rond het zelf telen van snijbloemen vonden we in Engeland en Ierland. Daar konden we ook  de eerste zaden kopen. In het vroege voorjaar stond ons huis vol met zaaibakken. 

Inmiddels zijn we drie seizoenen verder en hebben al enige ervaring opgedaan. Maar we blijven zoeken naar het vinden van oplossingen voor allerlei nieuwe situaties die ontstaan bij droogte ,

teveel regen of een zeer koud voorjaar.

Familieleden en fijne vrijwilligers helpen ons bij het bewerken van de tuin en de verkoop van de bloemen. We zijn geen winstgevende organisatie en dat is ook niet onze opzet. Het geld dat we verdienen met de verkoop wordt steeds weer ingezet voor het verbeteren van de tuin en de aanschaf van gereedschap en andere benodigdheden.

bottom of page