Eenjarigen
Ongeveer de helft van onze bloemen zijn een-jarigen. Deze bloemen zaaien we ieder jaar opnieuw en sterven af na het zomerseizoen. Het zaaien gebeurt soms ter plekke op de koude grond, maar veel vaker in zaaibakken in de warmte van het huis. Later, eenmaal verpot gaan de plantjes een tijd de kas in, waarna ze half mei pas in de tuin de grond ingaan. En hoewel een groot deel van deze soorten echte toppers zijn, vindt u ze misschien niet ieder jaar terug in de tuin. Cosmea, Groot Akkerscherm, Dille en Leeuwenbek zijn hiervan voorbeelden. Het afgelopen jaar zijn we begonnen met het aanleggen van kleine wilde akkertjes. Hier laten we het groeien en bloeien meer op zijn beloop. Lekker wild en ruig; lustoorden voor onze insecten.
De meerjarigen en vaste planten
De meeste van deze groep staan bij binnenkomst aan de rechterkant in de tuin. De zaden hiervan zaaien we soms al
in het najaar. Dan kunnen ze in de daaropvolgende zomer nog bloeien. Ook de dahlia's horen tot deze groep.
Hoewel het hier om de blijvers lijkt te gaan, maken we toch toch steeds de keuze of de bloem geschikt genoeg is voor onze tuin of dat we plaats willen maken voor een andere soort. Eigenlijk willen we altijd te veel, hebben we gewoon gebrek aan ruimte. Maar af en toe kiezen voor iets nieuws is ook verrassend. Zo ziet de tuin er ieder jaar net even anders uit. Kortom, een steeds mooier paradijsje!!
Een mooi boeket
Ieder jaar proberen we een grote variatie aan bloemen te bieden .Met daarin een diversiteit aan vormen en kleuren, geven we ieder de mogelijkheid om zijn eigen boeket samen te stellen. Ook wanneer je slechts enkele bloemen in een mooie vaas wilt, vind je een ruime keuze in de tuin. Naast de bloemen hebben we ook grassen en kruiden
zoals venkel, munt en dille. Dit zijn prachtige "verbinders" in een boeket.
Een duurzame keuze
Bij ons is milieuvriendelijk te werk gaan een belangrijk uitgangspunt. Daar liggen onze drijfveren. Over duurzaam tuinieren wordt momenteel veel geschreven, gesproken en gediscussieerd. Wij proberen onze bloemen zo duurzaam mogelijk te telen. Dan kan er wel eens een hapje uit een blad genomen zijn. Niets is bij ons "te mooi om waar te zijn." Ieder kan zonder gevaar voor pesticiden zijn neus in de bloemen steken en dat doen gelukkig vele insecten ook maar al te graag!