top of page
image2.jpeg

   Eenjarigen

IMG_6584.JPG

Ongeveer de helft van onze bloemen zijn een-jarigen. Deze bloemen zaaien we ieder jaar opnieuw en sterven af na het zomerseizoen. Het zaaien gebeurt soms ter plekke op de koude grond, maar veel vaker in zaaibakken in de warmte van het huis. Later, eenmaal verpot gaan de plantjes een tijd de kas in, waarna ze half mei pas in de tuin de grond ingaan. En hoewel een groot deel van deze soorten echte toppers zijn, vindt u ze misschien niet ieder jaar terug in de tuin. Cosmea, Groot Akkerscherm, Dille en  Leeuwenbek zijn hiervan voorbeelden. Het afgelopen jaar zijn we begonnen met het aanleggen van kleine wilde akkertjes. Hier laten we het groeien en bloeien meer op zijn beloop. Lekker wild en ruig; lustoorden voor onze insecten.

De meerjarigen en vaste planten 

De meeste van deze groep staan bij binnenkomst aan de rechterkant in de tuin. De zaden hiervan zaaien we soms al

in het najaar. Dan kunnen ze in de daaropvolgende zomer nog bloeien. Ook de dahlia's horen tot deze groep.

Hoewel het hier om de blijvers lijkt te gaan, maken we toch toch steeds de keuze of de bloem geschikt genoeg is voor onze tuin of dat we  plaats willen maken voor een andere soort. Zo ziet de tuin er ieder jaar net even anders uit. Kortom, een steeds mooier paradijsje!!

IMG_6996.JPEG
DSCN9466.JPG
IMG_7005.JPG
DSCN9155.JPG
DSCN9104.JPG
IMG_6613.JPG

Een mooi boeket

Ieder jaar proberen we een grote variatie aan  bloemen te bieden .Met daarin een  diversiteit aan vormen en kleuren, geven we ieder de mogelijkheid om zijn eigen  boeket samen te stellen. Ook wanneer je slechts enkele bloemen in een mooie vaas wilt, vind je een ruime  keuze in de tuin. Naast de bloemen hebben we ook grassen en kruiden

zoals venkel, munt en dille. Dit zijn prachtige "verbinders" in een boeket.

Een duurzame keuze

 Bij ons is  milieuvriendelijk te werk gaan een  belangrijk uitgangspunt. Daar liggen onze drijfveren. Over duurzaam tuinieren wordt momenteel  veel geschreven, gesproken en gediscussieerd. Wij proberen onze bloemen zo duurzaam mogelijk te telen. Dan kan er wel eens een hapje uit een blad genomen zijn. Niets is bij ons "te mooi om waar te zijn."  Ieder kan zonder gevaar voor pesticiden zijn neus in de bloemen steken en dat doen gelukkig vele insecten ook maar al te graag!

18a4fa4f-a603-47c5-9b1e-63ffa325e892.jpg
IMG_7030.JPEG
bottom of page